Vaticaanse Musea klagen over barbaren: "Ze plakken kauwgom onder houten banken uit de 17e  eeuw"

De directrice van de Vaticaanse Musea, Barbara Jatta, ergert zich aan het respectloze gedrag van bepaalde bezoekers. Dat heeft ze bekend in een interview met het Duitse persbureau DPA. 

De directrice van de Vaticaanse Musea ergert zich aan het respectloze gedrag van bepaalde bezoekers. 

"Mensen plakken kauwgom onder houten banken uit de zeventiende eeuw. De schoonmakers vinden elke dag van alles, bijvoorbeeld halflege waterflessen. Dat soort cultuurloos gedrag. Je vraagt je af hoe het mogelijk is", zegt Barbara Jatta, kunsthistorica en directrice van de Vaticaanse Musea.

"Bij de officiële opening van een nieuw deel van een museum, het Braccio Nuovo, zette een vader zijn kind voor de foto op een museumstuk", aldus de directrice. Ook officieel uitgenodigde gasten laten dus dit soort gedrag zien. 

Eerste vrouw in deze functie

Jatta werd op 20 december 2016 door paus Franciscus benoemd tot directrice van de Vaticaanse Musea. Zij is de allereerste vrouw in die functie. De musea in Vaticaanstad, waartoe onder meer de Sixtijnse Kapel behoort, zijn de meest bezochte ter wereld.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen