Vrijwilligers stomen Grote Prijs Sven Nys klaar in Baal

Traditiegetrouw wordt op de Balenberg in Baal de Grote Prijs Sven Nys gereden. En dat betekent nu al hard werken voor de vrijwilligers die het parcours in orde brengen.

Weer en wind, modder en koude. Niets houdt de twintigtal vrijwilligers tegen van de Grote Prijs Sven Nys. Momenteel zijn ze druk bezig met de aanleg van het parcours. En dat is veel werk, vertelt organisator Ronny Mattheus.  "Ik ben er al bij van de eerste dag, nu 18 jaar geleden, en weet dus goed wat er allemaal moet gebeuren. Dranghekken zetten, tenten opslaan, matten leggen voor de vrachtwagens, noem maar op."

Vrijwilliger worden? 


Dit jaar zijn er genoeg vrijwilligers voor de Grote Prijs Van Nys, maar in de toekomst voorziet de organisatie problemen. "Veel van onze vrijwilligers zijn er al van in het begin bij maar ze worden een dagje ouder. Verschillenden zijn de 70 jaar voorbij en kunnen dit geen jaren meer volhouden. Nieuw volk is dus meer dan welkom."

 

Meest gelezen