Echtpaar ontsnapt aan de dood in Nieuwpoort door vertraagd treintje

Een echtpaar uit Oudenaarde ontsnapte aan de ravage die een torenkraan aanrichtte in Nieuwpoort. Patrick Demeulenaere en Marianne Vandendaele waren op de terugweg van de kerstmarkt. Het treintje dat hun terug moest brengen, had vertraging. Dat is hun grote geluk geweest. Hun buurvrouw overleefde het drama niet.

Normaal moest het kersttreintje hen om vijf uur terugbrengen naar hun appartement, maar door het stormweer kwam het pas drie kwartier later. Intussen gebeurde het drama: een bouwkraan werd door de hevige wind omvergeblazen en richtte een ravage aan op de bovenste verdiepingen van residentie De Mosselbank in Nieuwpoort. "Als het treintje op tijd was geweest, waren we zeker in ons appartement aanwezig geweest", zegt Marianne. "We zouden bij de slachtoffers geweest zijn."

Patrick heeft de schade met eigen ogen kunnen vaststellen. Hun flat is volledig vernield: "Eén van de tegengewichten van de kraan is op het dakappartement terechtgekomen en heeft alles meegesleurd tot op de achtste verdieping". Zij verbleven op de negende verdieping van het getroffen appartementsgebouw. 

Ravage appartementsgebouw

Het was hun droom: een appartementje aan zee. Ze kochten het acht jaar geleden, hadden alles zelf opgeknapt en vernieuwd. Patrick en Marianne uit Oudenaarde kwamen er vaak om even uit te waaien en van de zee te genieten. Die droom ligt nu aan diggelen.

"Gelukkig zijn we er nog", beseffen ze. "Met tijd en geduld komt alles wel weer goed, voor onze buurvrouw is het slechter afgelopen".

Hun hondje Louise was tijdens het fatale moment in het appartement aanwezig, maar zij overleefde als bij wonder.

Meest gelezen