(c) Copyright 2017, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Berlijn richt veiligheidszone in voor vrouwen die zijn lastiggevallen op nieuwjaarsviering

Tijdens de nieuwjaarsviering aan de Brandenburgse Poort in Berlijn wordt er een speciale zone voorzien. Vrouwen die zijn lastiggevallen, zullen daar worden opgevangen door medewerkers van het Rode Kruis.

De Berlijnse politie raadt de vrouwen ook aan meteen hulp te zoeken als ze  zich bedreigd voelen in het feestgedruis en desnoods andere feestgangers aan te spreken.

Sinds de nieuwjaarsviering in Keulen, twee jaar geleden, zijn er in Duitsland geregeld meldingen van vrouwen die worden lastiggevallen. Vaak gebeurt dat door groepen jongemannen met een migratieachtergrond.

Daarom wordt bij grote evenementen vaak een veiligheidszone voor vrouwen voorzien. Niet iedereen is daar echter blij mee, want volgens sommigen worden de daders daardoor onvoldoende aangepakt. Bovendien wordt een aparte zone voor vrouwen ook als discriminerend ervaren.

Meest gelezen