Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Tien doden bij aanslag op kerk in Egypte

In de Egyptische stad Helwan, ten zuiden van Caïro, is er geschoten bij een koptische kerk. Er zijn volgens het Egyptische ministerie van Gezondheid tien doden gevallen. De schutter is door de politie doodgeschoten en de zoektocht naar een tweede terrorist is nog steeds aan de gang. IS heeft de aanslag intussen opgeëist.

Bij een aanval van een gewapende terrorist op een koptische kerk in de Egyptische stad Helwan zijn tien doden gevallen. Dat heeft het Egyptische ministerie van Gezondheid gemeld. Het is onduidelijk of de schutter opgenomen is in het dodencijfer.

Bij de aanslag is zeker een politieagent doodgeschoten en zijn er vijf agenten verwond. Twee andere slachtoffers werden neergeschoten bij een winkel in de buurt van de kerk. De politie is nog op zoek naar een tweede terrorist die bij de aanslag zou zijn betrokken. De terreurgroep IS heeft de aanslag intussen opgeëist.

Er is ook sprake van verschillende gewonden. De schietpartij gebeurde buiten de kerk, waarschijnlijk hebben de agenten voorkomen dat de schutters de kerk binnendrongen.

Dit jaar zijn er in Egypte al verschillende aanslagen gepleegd tegen de christelijke kopten. Ongeveer tien procent van de Egyptische bevolking is koptisch.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen