Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

France 2 zwicht voor petitie tegen romantische film over aanslag Bataclan

De Franse zender France 2 heeft de productie van de romantische film "Ce soir-là" stilgelegd. De film speelt zich af tegen de achtergrond van de aanslag in de Bataclan op 13 november 2015. Bijna 40.000 mensen hebben een petitie tegen het "te pijnlijke project" voor de nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag ondertekend.

France 2 heeft aangekondigd dat de productie van een romantische film die zich afspeelt tegen de achtergrond van de aanslag in de Bataclan wordt stopgezet.

De nabestaande Claire Peltier die haar man verloor bij de aanslag startte een petitie op tegen de plannen voor film "Ce soir-là". Ze startte een petitie tegen de film omdat ze vindt dat nog veel te vroeg is voor een film over zo een pijnlijke gebeurtenis.

"Ce soir-là" vertelt het verhaal van een vrouw en een voorbijganger die op de avond van de aanslag mensen helpen vluchten uit de Bataclan. Bij een ontmoeting met overlevenden en mensen die de bezoekers van de Bataclan geholpen hebben, komen ze elkaar opnieuw tegen en worden ze verliefd.

France 2 kondigt nu aan dat de productie wordt stopgezet. Er komt overleg met de organisaties voor nabestaanden en overlevenden van de aanslagen in Parijs en dan wordt er een beslissing genomen over de film. Bij een reeks aanslagen in Parijs op 13 november 2015 vielen 130 doden, waarvan 90 in de Bataclan.

Meest gelezen