Videospeler inladen...

Kindje Jezus "ontvoerd" uit kerststal op Brusselse Grote Markt

De beeltenis van kindje Jezus uit de kerststal op de Brusselse Grote Markt is gestolen, dat meldt Bruzz en wordt bevestigd de politie. De kribbe is beschadigd, maar van de daders is vooralsnog geen spoor. In de kerststal is geen boodschap achtergelaten. Maar geen nood, intussen is een reservekindje op komst.

“We zijn vanmorgen gaan kijken en hebben inderdaad vastgesteld dat het beeldje is verdwenen”, zegt Ilse Van de Keere van de Brusselse politie. “Er zal iemand van de organisatie van Winterpret langskomen, zodat er een proces-verbaal kan worden opgesteld.”

Wie Jezus heeft meegenomen, is voorlopig onduidelijk. “Er werd geen boodschap achtergelaten. De kribbe is wel beschadigd geraakt door de diefstal”, aldus Van de Keere. Geen nood, intussen is een reserve kindje op komst.

Ook in 2014 verdween het Jezus-beeldje uit de kerststal. Toen was dat het werk van actievoerders die protesteerden tegen het beleid van de regering-Michel. Of het ditmaal ook om een protestactie gaat, dan wel om louter vandalisme, is nog niet duidelijk. 

Meest gelezen