Kraan Nieuwpoort: ook schade bij Ukkels en Tiens gezin

Bij de materiële schade aan een appartementsgebouw in Nieuwpoort waar een kraan viel, zijn ook slachtoffers uit de regio Vlaams-Brabant. Een gezin uit Ukkel en een koppel uit Tienen heeft net bericht gekregen over de staat van hun appartement.

Voor het koppel uit Tienen is er geen goed nieuws. Zij kunnen hun appartement de komende tijd niet in.  Julien Steels: “We logeren nu al twee dagen op hotel, en keren terug naar Tienen met de trein. Want de auto moet nog hier blijven. Momenteel wachten we op een telefoontje van de expert, maar de komende twee maanden kunnen we al zeker niet terug.”

Thuis vieren


Het gezin uit Ukkel heeft ook schade maar kan het goed relativeren. Dochter Charlotte Vanneste: “We kunnen nog van geluk spreken dat er met ons gezin niets gebeurd is. We hebben alleen materiële schade. In vergelijking met het gezin waar een slachtoffer viel is dat niets. Wij gaan nu terug naar Ukkel om daar te vieren.”

Bij het incident met de kraan kwam een vrouw van 73 om het leven, haar man raakte zwaargewond. In totaal raakten 45 appartementen beschadigd. Zeven ervan zijn helemaal verwoest.

Meest gelezen