Videospeler inladen...

Liam en Louise populairste voornamen in 2017

Liam en Louise waren dit jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Hun namen werden het vaakst gekozen voor pasgeborenen, blijkt uit cijfers van Kind en Gezin. Bij jongens volgen na Liam de namen Noah en Finn, bij meisjes Olivia en Emma. In 2016 waren Lucas en Mila de populairste namen, in 2015 waren dat Lucas en Louise. 

Er is geen BV-effect. Zo is er in Vlaanderen nog geen Nafi, Meghan,  Beyonce of Ed geboren. Er is ook geen plotse stijging van de naam David door het succes van tennisspeler David Goffin. Ook de baby's Vic en Hannah uit de serie "Thuis" hebben geen effect op het aantal kinderen dat dit jaar met die naam geboren is. 

Ooit waren Ann en Els heel populaire meisjesnamen, maar dit jaar is er geen enkele Ann of Els meer geboren. De ooit heel populaire jongensnamen Jan, Tom en Jo worden nog gekozen maar de kans dat deze jongens met een naamgenootje in de klas zitten is heel klein.

Topper Lucas/Lukas op officieuze eerste plaats

De topper Lucas (met een c) stond op de eerste in 2015 en 2016. Nu is hij de vierde populairste voornaam bij de jongens met 283 geboortes. Er zijn weliswaar ook nog 112 baby's geboren met dezelfde naam, maar met een k geschreven. Wat de (roep)naam Lucas/Lukas op 395 namen brengt en dus de officieuze eerste plaats.

De telling is nog niet compleet, aangezien er nog drie dagen te gaan zijn dit jaar. 

10 populairste voornamen in Vlaanderen

jongens                                                             meisjes

- Liam                                                                   - Louise
- Noah                                                                  - Olivia                  
- Finn                                                                     - Emma  
- Lucas                                                                 - Mila
- Adam                                                                 - Ella  
- Lars                                                                     - Elise
- Arthur                                                                - Marie
- Leon                                                                    - Noor
- Louis                                                                   - Elena
- Lewis                                                                   - Amélie

Meest gelezen