Temperatuur rond het vriespunt: wegen kunnen gevaarlijk glad zijn  

Het is koud en hier en daar benadert de temperatuur het vriespunt. Er is gestrooid, maar het kan gevaarlijk glad zijn.

Omdat de temperaturen flirten met het vriespunt zijn de strooidiensten vannacht op verschillende plaatsen uitgerukt om de wegen veilig en berijdbaar te maken.  

Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor ijzel- en rijmplekken, en vraagt de weggebruikers om hun snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden. Vooral op bruggen en viaducten kan het erg glad zijn. Het Vlaams Verkeerscentrum volgt de toestand op de weg op en zal strooien waar nodig.

Het KMI waarschuwt voor gladde wegen deze namiddag in bepaalde delen van Wallonië. In de provincies Luik, Namen en Luxemburg geldt van 13 tot 22 uur code oranje. Dat wil zeggen dat er uitgebreide gladheid wordt verwacht, en dat het aangeraden is verplaatsingen zoveel mogelijk uit te stellen.

Nat en winderig jaareinde

Doorheen de dag trekt een neerslagzone van west naar oost over het land. Lokaal kan er smeltende sneeuw vallen, in Laag- en Midden-België gaat dat later over in regen. Ten zuiden van Samber en Maas verwacht het KMI tot 5 centimeter sneeuw.

De komende dagen voorspelt het KMI veel regen en wind. De temperaturen worden wel zacht voor de tijd van het jaar, tot 13 graden.

Meest gelezen