Videospeler inladen...

Omgewaaide kraan Nieuwpoort: Site afgesloten voor nieuwe rukwinden

De stad Nieuwpoort heeft de site van de omgewaaide kraan in de vooravond opnieuw afgezet met hekkens. Er worden rukwinden tot 80 kilometer per uur verwacht en er wordt gevreesd dat er nog brokstukken van het beschadigde appartementsgebouw zullen vallen. Wie foto's of video's heeft van de omgewaaide kraan, wordt verzocht om die door te sturen naar het parket van West-Vlaanderen. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat de kraan dwars op de wind stond, in plaats van met de wind mee en dat wil het gerecht checken via beelden.

Er wordt nog volop gewerkt om de omgewaaide kraan in Nieuwpoort zo vlug mogelijk weg te halen. In de loop van de avond zullen de laatste stukken kraan in de Albert I-laan opgeruimd.

Omstreeks 17 uur werd de site waar de torenkraan omviel afgezet met dranghekken. Er zijn vandaag verschillende brokstukken van het beschadigde appartement gevallen en er wordt gevreesd dat de verwachte rukwinden tot 80 kilometer per uur meer brokstukken zullen laten vallen.

De kraanarm is intussen in verschillende stukken gezaagd en naar de militaire basis van Koksijde gebracht. Daar zal ze verder onderzocht worden, om na te gaan hoe het ongeval kon gebeuren. Wanneer de kraan volledig geruimd is, zullen de straten en een parkeergarage in de buurt van het appartementsgebouw kunnen worden vrijgemaakt.  45 appartementen raakten beschadigd. Zeven ervan zijn helemaal verwoest.

Parket roept burgers op om beelden te sturen

Het parket van West-Vlaanderen onderzoekt hoe de torenkraan in Nieuwpoort is kunnen omvallen. De kraan viel woensdagavond bij harde stormwind om, op een flatgebouw, waarin een vrouw om het leven kwam. 

In het onderzoek naar het ongeval doet het parket nu een opvallende oproep. Wie beelden heeft van de kraan, van voor het ongeval, wordt verzocht die aan het gerecht te bezorgen. Zo probeert wat er precies is gebeurd waardoor de kraan is omgevallen.

Heeft u dergelijke beelden? Dan kan u ze mailen naar nood@nieuwpoort.be

Meest gelezen