Videospeler inladen...

Zeker 15 doden bij grote brand in winkelcomplex in Mumbai

Bij een zware brand in het centrum van Mumbai, in India, zijn zeker 15 doden gevallen. Er zijn ook tal van gewonden. De brand vond plaats in een opgeknapt fabriekspand, met restaurants, hotels en kantoren erin. De oorzaak is nog onbekend.

De zware brand vond plaats in het populaire Kamala Mills-complex, met chique restaurants, hotels en winkels. Iets na middernacht brak er brand uit in een restaurant op het dak van het complex. In een half uur tijd stond het hele gebouw in lichterlaaie, schrijven lokale media.

Zeker vijftien mensen kwamen om het leven. Een tiental mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis, twee van hen in kritieke toestand. De meeste slachtoffers zouden vrouwen zijn, die aanwezig waren op een feest in het restaurant. 

Lakse regels

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Brandweerlui deden er vijf uur over om het vuur onder controle te krijgen. 

Toevallige branden komen vaak voor in India. De veiligheidsregels zijn erg zwak en er zijn nauwelijks of geen controles.

President Ram Nath Kovind betuigde op Twitter zijn medeleven met de slachtoffers:

Meest gelezen