"Plofklas" is het woord van het jaar voor Onze Taal in Nederland

Het Nederlandse Genootschap Onze Taal heeft het woord "plofklas" uitgeroepen tot woord van het jaar. Plofklas is een nieuw woord voor een overvolle klas met meer dan dertig leerlingen. In Vlaanderen werd het woord "koesterkoffer" onlangs uitgeroepen tot woord van het jaar door woordenboekuitgeverij Van Dale.

De Nederlandse actrice Romana Vrede heeft het Nederlandse woord van het jaar bekendgemaakt in het televisieprogramma "De avond van taal". Het nieuwe woord van jaar van het Genootschap Onze Taal is "plofklas".

Het woord voor een overvolle klas met meer dan dertig leerlingen haalde het voor #MeToo, genderneutraal, nepnieuws en weigeroma. Plofklas volgt brexit op als woord van het jaar in Nederland.

In Vlaanderen is onlangs het woord "koesterkoffer" verkozen door woordenboekuitgeverij Van Dale. Dat is een woord voor een koffer met tastbare herinneringen om een jong gezin te steunen na het verlies van een kind.

Meest gelezen