Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Vranckx: De laatste neushoorns

Herbekijk hier "Vranckx" van zaterdag 30 december.  

De hoorn van de neushoorn zou helpen tegen katers, goed zijn voor de potentie en zelfs kanker genezen. Dat is wat ze onder meer in Vietnam geloven. Het is meteen ook de reden waarom hoorn zo duur is en neushoorns massaal gestroopt worden.

Reporter Nelufar Hedayat gaat op onderzoek, van handelaar tot stroper, van de straten van Hanoi tot het Krugerpark in Zuid-Afrika.

Geen land importeert meer hoorn dan Vietnam. In een buitenwijk van Hanoi geven Nelufar en haar team zich uit voor kopers. Zwendelaars vinden is een makkie. Zelfs een volledige hoorn kopen kan op bestelling. Maar het is duurder dan goud.  

Meest gelezen