Nicolas Maeterlinck

"Wisselvallig weer op oudejaarsavond is goed voor zichtbaarheid van vuurwerk"

De weerman Frank Deboosere voorspelt een wisselvallige overgang van oud naar nieuw. "Dat is goed nieuws voor de mensen die naar een vuurwerkspektakel gaan kijken. Er zal geen nevel of mist zijn. Er zullen morgenavond ook droge periodes zijn met opklaringen", zegt Deboosere.

Op oudejaarsavond wordt wisselvallig weer voorspeld. "Het wordt een wisselvallige overgang van oud naar nieuw met af en toe buien en in het westen mogelijk een donderslag", zegt Frank Deboosere.

De weerman voorspelt positieve minima van vijf tot zes graden. "De mensen zullen hun dikke truien thuis kunnen laten wanneer ze een vuurwerk gaan bekijken. Er zal wel veel wind zijn vanuit het zuidwesten met rukwinden tot 70 kilometer per uur in het binnenland en aan de kust tot 80 kilometer per uur."

Het wisselvallig weer is goed voor de zichtbaarheid. "Er zal geen nevel of mist zijn op oudejaarsavond. Het wordt dus geen schimmige bedoening. Er zijn buien, maar ook droge periodes met opklaringen.

Wisselvallig weer is goed voor fijn stof

Het wisselvallig weer is ook goed voor de opname van fijn stof in de atmosfeer. "Door de wind zal het fijn stof dat door het vuurwerk wordt gecreëerd snel opgaan in de atmosfeer. Het zal niet blijven hangen", besluit Deboosere.

Meest gelezen