Videospeler inladen...

Amerikaanse leger laat transgenders ook in 2018 toe

Het Amerikaanse leger zal ook volgend jaar transgenders toelaten. Dat heeft het Pentagon bekendgemaakt.

President Trump wilde vanaf 2018 geen transgender-rekruten meer toelaten, maar twee hoven van beroep hebben het verbod nu nietig verklaard. Eerder hadden vier federale rechters van verschillende rechtbanken in de VS het transgenderverbod van Trump al verboden, waarna de regering-Trump in beroep ging. 

Volgens Trump heeft de aanwezigheid van transgender-soldaten geen toegevoegde waarde voor het leger. “Ons leger kan niet worden geremd door de enorme medische kosten en de ontwrichting die transgenders in het leger met zich mee zouden brengen", zei hij in juli van dit jaar.

Maar ook in beroep is het verbod dus verworpen. Volgens de rechters is weigering van transgenders een vorm van discriminatie en in strijd met de grondwet.

Het ministerie van Justitie in de VS laat weten dat er geen nieuw beroep meer volgt. Het ministerie van Defensie zal wel een nieuw onderzoek voeren.

Meest gelezen