Belandt "Africa" van Toto in "De tijdloze" of niet?

Morgen is het zover, dan zendt Studio Brussel "De tijdloze"  uit. Op zich niets bijzonders, de luisteraars konden traditiegetrouw stemmen voor hun 3 favoriete nummers, maar dit najaar werd er plots opvallend veel gelobbyd voor "Africa" van Toto. Dé vraag voor morgen is dus: belandt het nummer nu uiteindelijk in de lijst of niet? En op welke plek strandt het dan eventueel? 

Plots was de hype er dit najaar, de oproepen op Twitter, Facebook en andere sociale media om voor "Africa" van Toto te stemmen, waren niet te negeren. "Het is het themalied van onze vriendengroep uit Lokeren en Gent", legde dj Nadiem Shah toen uit in "Nieuwe feiten" op Radio 1. "Het geluid van de jaren 80 ligt ons en dit nummer heeft alles overleefd. Bovendien is een van de vrienden een tijd geleden naar Zuid-Afrika verhuisd. Sindsdien is het officieel ons lijflied." Hun oproep werd goed opgepikt en veel mensen lieten via de sociale media weten dat ze het nummer in hun persoonlijke top 3 voor de lijst gezet hadden.

Voor Shah en zijn vrienden is het dan ook menens. "Dit is geen grap. We willen "Africa" echt graag in "De tijdloze". Ik denk dat de tijd rijp is, gezien de geweldige respons die we hebben gekregen." Morgen weten we dus of ze in hun opzet geslaagd zijn of niet. 

Vorig jaar stond "Black" van Pearl Jam voor het tweede jaar op rij op nummer 1 in "De tijdloze". En ook Metallica bleef een favoriet, met 2 noteringen in de top 10. Opvallend vorig jaar was ook dat artiesten die in 2016 overleden waren, het erg goed deden in de lijst. Zo kwam "Space oddity" van David Bowie na een jaar afwezigheid opnieuw de lijst binnen op plaats 32. Motörhead stond voor het eerst in de lijst met "Ace of spades" op plaats 38.  En ook “Purple rain” van Prince steeg sterk, van 53 naar 26.

De top 10 van 2016

  1. "Black", Pearl Jam
  2. "Smells like teen spirit", Nirvana
  3. "Mia", Gorky
  4. "One", Metallica
  5. "Stairway to heaven", Led Zeppelin
  6. "Bohemian rhapsody", Queen
  7. "Wish you were here", Pink Floyd
  8. "Heroes", David Bowie
  9. "Child in Time", Deep Purple
  10. "Master of puppets", Metallica

"De tijdloze" wordt morgen van 10 tot 20 uur uitgezonden op Studio Brussel.  Roos Van Acker en Steven Lemmens presenteren. Toto speelt op 18 maart in Vorst Nationaal. 

Meest gelezen