Ben Weyts neemt het op voor Theo Francken: "Hij heeft te goeder trouw gehandeld"

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) neemt het op voor zijn partijgenoot Theo Francken. "Ik denk dat hij recht in zijn schoenen staat en te goeder trouw gehandeld heeft", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1.

CD&V-voorzitter Wouter Beke haalde gisteren hard uit naar Francken. Die ligt onder vuur in de zaak rond uitgewezen Soedanezen. Vooral dat Francken onjuiste verklaringen heeft afgelegd over een geplande repatriëringsvlucht, wordt hem zwaar aangewreven. "Als je geloofwaardigheid wordt aangetast, moet je daar conclusies aan verbinden", aldus Beke.

"Als betrouwbaarheid werkelijk het probleem is, dan zie ik geen probleem.  Vraag rond u heen: ik denk dat het gros van de Vlamingen alle vertrouwen heeft in het beleid van Theo Francken", reageert Weyts op de heisa. "Ik denk dat hij recht in zijn schoenen staat en te goeder trouw gehandeld heeft."

Weyts wil naar eigen zeggen geen olie op het vuur gooien, maar geeft op zijn beurt wel lichte kritiek op CD&V. "Ik dacht dat men de zaak zou behandelen na het onderzoek, dat dat de afspraak was binnen de federale regering. Het zou erg zijn mocht men al conclusies klaar hebben nog voor dat onderzoek gestart is."

Meest gelezen