De Wever reageert op eis tot ontslag Francken met foto van dromedaris: "En de karavaan trekt verder"

N-VA-voorzitter Bart De Wever lijkt niet echt onder de indruk te zijn van de vraag vanuit sommige hoeken voor het ontslag van Theo Francken.  Op Facebook heeft De Wever een foto geplaatst van een dromedaris met het begeleidende commentaar "... en de karavaan trekt verder".

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken ligt al enkele dagen onder vuur in de zaak van de uitgewezen Soedanezen en de getuigenissen over mogelijke folteringen. Francken deed in die kwestie een onjuiste verklaring.

Vandaag nog kwamen een 200-tal demonstranten samen aan het Centraal Station in Brussel om het ontslag van Francken te eisen. Wouter Beke, voorzitter van coalitiepartner CD&V, had gisteren enigszins gealludeerd op het ontslag van Francken

Tot nog toe wil N-VA-voorzitter Bart De Wever niet reageren op de uitlating van Beke. Maar met een Facebook-post vanuit zijn vakantiebestemming in Marokko laat De Wever nu blijken dat hij niet erg onder de indruk is van de kritiek op zijn partijgenoot Francken.

"Ik heb hier eens rondgevraagd of Theo zou moeten opstappen", schrijft De Wever op Facebook bij een foto van een kameelachtige. In de reacties onder de foto voegt hij eraan toe: "en de karavaan trekt verder".

Gwendolyn Rutten reageert

Even later reageerde Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten op de Facebook-post van Bart De Wever. Rutten deed dat met een afbeelding van een spreuk: "De trots is niet blind voor eigen gebreken, maar de hoogmoed is dat wel".

Kristof Calvo van oppositiepartij Groen hekelt het "gebrek aan sérieux" tussen de partijvoorzitters.

Beke reageert met uitspraak van Michelle Obama

CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft op Twitter dan weer zijn "voornemen voor 2018" geplaatst. Het gaat om de uitspraak "When they go low, we go high!", van ex-First Lady Michelle Obama.

Meest gelezen