Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Egyptische politie doodt drie terroristen na aanval op kerk

Een dag nadat er tien doden zijn gevallen bij een koptische kerk in Helwan zijn drie terroristen doodgeschoten door de Egyptische politie ten zuiden van Caïro. De drie zouden volgens het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken banden hebben met Hasm, een groepering die volgens de Egyptische autoriteiten de gewapende vleugel is van de verboden Moslimbroerschap.

De Egyptische politie heeft op een boerderij in Gizeh een raid gehouden, na de aanslag op een koptische kerk in Helwan. De boerderij werd gebruikt als schuilplaats voor terroristen, meldt het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken. Tijdens de raid werden drie mensen doodgeschoten.

De drie doden zouden banden hebben met Hasm, een groepering die volgens de Egyptische autoriteiten de gewapende vleugel is van de verboden Moslimbroederschap.

Er zijn ook tien andere verdachten opgepakt. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken had de groep plannen om aanslagen te plegen op belangrijke instellingen en veiligheidsdiensten.

De vermoedelijke schutter van de aanslag op de koptische kerk in Helwan is vrijdag neergeschoten door de politie. Hij is opgepakt en volgens de politie was hij eerder betrokken bij andere dodelijke aanslagen. De aanslag werd opgeëist door IS.

Meest gelezen