Videospeler inladen...

Stevige kortingen verwacht bij de start van de winterkoopjes

Wie volgende week op koopjesjacht gaat, zal al meteen kunnen profiteren van stevige kortingen. Dat zegt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen. De modewinkels zien zich verplicht om meteen hogere kortingen dan normaal te geven. Dat komt omdat er tegenwoordig het hele jaar door al veel kortingen gegeven worden.

Goed nieuws voor koopjesjagers. Normaal gaan de winterkoopjes van start met kortingen van 20 of 30 procent. Maar nu zien de modedetailhandelaars zich verplicht om meteen een fikse korting van 40 procent te geven vanaf de eerste koopjesdag, zegt Christine Mattheeuws van het NSZ.

"Want nu zijn er het hele jaar door kortingsmomenten, denk maar aan Black Friday en de koppelverkoop tijdens de sperperiode of aan de constante stroom aan kortingen die de grote internationale webshops toekennen. Daardoor verwachten de klanten een stevige korting, anders vinden ze het de moeite niet".  

Gevaarlijke kortingsrace

De modewinkels kunnen niet anders dan volgen in deze kortingsrace, zegt Mattheeuws. "Nochtans is dit een gevaarlijk evolutie. Het kan ertoe leiden dat de modedetailhandelaars, die al een kleine winstmarge hebben, in moeilijkheden komen".

Volgens het NSZ kende de kleinhandel, na de horeca en de bouw, het afgelopen jaar het hoogste aantal faillissementen.  

Meest gelezen