Topradio zamelt meer dan 100.000 euro in en blijft uitzenden op DAB+

De radiozender Topradio heeft via crowdfunding meer dan 100.000 euro ingezameld. Topradio greep naast een nieuwe licentie op de FM-band, maar kan blijven voortbestaan als digitale zender. De zender had minstens 75.000 euro nodig om een jaar lang te kunnen uitzenden op DAB+.

De radiozender Topradio heeft alle luisteraars bedankt voor het welslagen van de crowdfunding om het voortbestaan van de zender te garanderen. Er is 100.650 euro ingezameld via het crowdfundingsplatform van Hello Bank, Hello Crowd en via giften van bedrijven en luisteraars. "De nationale digitale uitzendingen via DAB+ zijn het komende jaar 2018 en zelfs een gedeelte van 2019 verzekerd", meldt Topradio.

Topradio heeft geen nieuwe licentie voor de FM-band gekregen. Vanaf 1 januari zendt Topradio uit op DAB+. De voorbije jaren werden de DAB+ distributiekosten betaald met de reclame-inkomsten van de FM-zender. Maar die inkomsten vallen vanaf 1 januari weg.

Topradio herhaalt dat de zender het nieuwe radiodecreet juridisch zal blijven aanvechten. "Volgens ons staat de procedure bol van onregelmatigheden en is de beoordeling van de dossiers bij de frequentie-aanvraag op amateuristische wijze gebeurd", meldt Topradio.

Volgens Topradio heeft op dit ogenblik tien procent van de Vlamingen een radio die DAB+ kan ontvangen thuis of in de auto. "Luisteren via DAB+ is in Vlaanderen nog niet helemaal ingeburgerd en dat is een probleem voor onze digitale reclame-inkomsten", besluit Topradio.

Meest gelezen