Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Twee massagraven ontdekt nabij voormalige IS-bolwerk Raqqa

In de omgeving van Raqqa, in Syrië, zijn twee massagraven ontdekt, met tientallen lichamen van burgers en Syrische militairen. Dat zegt het Syrische staatspersbureau. De graven zijn gevonden na tips van de lokale bevolking. De slachtoffers zijn vermoord door leden van de terreurgroep IS.

Raqqa, de voormalige hoofdstad van het "IS-kalifaat", werd in oktober bevrijd door een coalitie geleid door Koerdische troepen. Er zouden in voormalig IS-gebied nog tientallen massagraven zijn, met daarin duizenden lichamen.

IS is verantwoordelijk voor talrijke gruweldaden in de gebieden die ze sinds 2014 wist te veroveren. Massaexecuties en onthoofdingen waren daar slechts enkele van.     

In december 2014 werden de lichamen van 230 door IS geëxecuteerde personen opgegraven in een massagraf in de provincie Deir Ezzor. In juni 2015 doodden de jihadi's in 3 dagen meer dan 200 burgers, onder wie vrouwen en kinderen, in de stad Kobani, alvorens teruggedreven te worden door Koerdische troepen.

Meest gelezen