Vermoedelijke dader van aanslag in Sint-Petersburg is opgepakt

De Russische geheime dienst FSB heeft de vermoedelijke dader van de aanslag op een supermarkt vorige woensdag opgepakt. Bij de explosie van een zelfgemaakte bom zijn achttien mensen verwond. Acht slachtoffers liggen nog altijd in het ziekenhuis.

De vermoedelijke dader van de aanslag op een supermarkt in Sint-Petersburg is opgepakt door de Russische geheime dienst FSB.

"De organisator en uitvoerder van de explosie met een zelfgemaakte bom is opgepakt tijdens een speciale operatie van de FSB op 30 december. De verdachte wordt ondervraagd", meldt FSB in een persbericht.

Bij de aanslag in Sint-Petersburg vorige woensdag zijn achttien mensen verwond. Acht slachtoffers liggen nog in het ziekenhuis. De aanslag werd opgeëist door terreurorganisatie IS. De zelfgemaakte bom werd waarschijnlijk achtergelaten in een locker aan de toegang tot de supermarkt.

Meest gelezen