23 mensen die voor de Kerk werken omgekomen door geweld in 2017

Het voorbije jaar zijn er 23 mensen die voor de Kerk werken omgekomen door geweld. Het Vaticaan meldt dat het gaat om dertien priesters, een broeder, een zuster en acht leken in dienst van de Kerk.

Het persbureau van het Vaticaan Fides heeft op de laatste dag van 2017 bekendgemaakt dat er dit jaar 23 mensen die voor de Kerk werken om het leven zijn gekomen door geweld. Dat zijn er vijf minder dan in 2017.

In Zuid- en Midden-Amerika zijn het grootste aantal mensen die voor de Kerk werken overleden door geweld. Daar vielen in totaal elf slachtoffers. In Afrika stierven tien mensen tijdens hun werk voor de Kerk en in Azië kwamen er twee om het leven.

Fides meldt dat het gaat om dertien priesters, een broeder, een zuster en acht leken. De meerderheid van hen werd het slachtoffer van een gewapende overval.

Meest gelezen