2017 Invision

Solide bovenaan in "De tijdloze": "Black" van Pearl Jam

Voor het derde jaar op rij staat “Black” van Pearl Jam op 1 in de “De tijdloze” van Studio Brussel. Gorki en Nirvana wisselen van plaats op 2 en 3. Sommige bands moeten het met opvallend minder nummers stellen dan vorige jaren.

Aan de top van de dertigste editie van de "De tijdloze" van Studio Brussel was de verrassing niet erg groot: "Black" van Pearl Jam is het populairste nummer, gevolgd door "Mia" van Gorki en "Smells like teen spirit" van Nirvana. De nummers twee en drie spelen haasje-over, vergeleken met vorig jaar. 

Er zaten acht nieuwe nummers in de "De tijdloze", waarvan "Africa" van Toto het meest opvalt. Het lied uit 1982 werd in de lijst gestemd na een oproep van dj Nadiem Shah en zijn vrienden. 

De sterkste stijger – van 72 tot 17 - was "In the end" van Linkin Park.  Daar heeft de zelfdoding van zanger Chester Bennington deze zomer zeker mee te maken. Metallica, Radiohead en Arctic Monkeys waren de bands met de meeste noteringen: elk goed voor vier liedjes.

Metallica levert een opvallende prestatie. De groep staat met twee nummers na elkaar hoog in de lijst: "Nothing else matters" op 12 en "Master of puppets" een plaatsje hoger.

dEUS slechts 1 keer in lijst

Sommige bands staan dan weer met opvallend minder nummers in de lijst dan vorige jaren. Zo haalden de Rolling Stones enkel met "Paint it black" de lijst (op 68). Mick Jagger en co deden het de voorbije jaren toch beter, met drie of meer nummers in "De tijdloze".

Ook dEUS moet tevreden zijn met slechts een nummer: "Instant street" staat op 64. Heel wat minder dan de topjaren waarin de Antwerpse band met vijf nummers in de lijst stond. "Suds and soda" was er dit jaar echter niet bij. En ook de Red Hot Chilli Peppers raakten enkel met "Under the bridge" (op plaats 70) in "De tijdloze".

Meest gelezen