Videospeler inladen...

Brand op woonboot in Kattendijkdok in Antwerpen

Afgelopen nacht heeft het gebrand op een woonboot in het Kattendijkdok in Antwerpen. Op het moment van de brand waren vier mensen op het schip aanwezig, maar die konden zichzelf in veiligheid brengen.

Het vuur was ontstaan in een afgesloten ruimte op het dek en doordat er geen rechtstreekse verbinding was met andere ruimtes op het schip, kon de brandweer verhinderen dat het vuur uitbreidde. De brand ging wel gepaard met een hevige rookontwikkeling en uit voorzorg sloot de politie de buurt een tijdlang af.  Na ongeveer een uur was het gevaar geweken.  

De bewoners hebben de nacht elders moeten doorbrengen, omdat er nog te hoge CO-waarden in het woongedeelte van het schip zijn gemeten. Het blussen van een brand op een schip is voor de brandweer best een lastige klus.  Want te veel bluswater op het schip, zou het schip uit evenwicht kunnen brengen en zou ervoor kunnen zorgen dat het schip gaat kapseizen.

Meest gelezen