Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Colombia stuurt vijftig ton hesp naar Venezuela

Colombia heeft vijftig ton hesp gestuurd naar Venezuela. In het land, dat het voorbije jaar al kampte met verschillende tekorten, was onvrede ontstaan omdat nu ook hesp niet meer voldoende voorradig was, een populaire feestdis tijdens de eindejaarsperiode.

Vrijdagavond kwamen de eerste twee vrachtwagens uit Colombia met ongeveer 50 ton hesp aan in Venezuela. Het gebrek aan hesp leidde de voorbije dagen tot kleine manifestaties in Venezuela. De bevolking hoopte dat er voldoende hesp beschikbaar zou zijn en dat ze verkocht zou worden aan schappelijke prijzen, gesubsidieerd door de staat, zoals de socialistische president Nicolas Maduro had beloofd.  Maduro erkende dat de verdeling van de fameuze hespen niet vlot verliep, maar hij wijdde dat aan een internationale boycot die alles te maken had met de financiële sancties die Washington heeft opgelegd en "sabotage" van Portugal, van waar het vlees wordt geïmporteerd.

Venezuela, dat een ernstige politieke en economische crisis doormaakt, kampt met ernstige tekorten van voedsel en geneesmiddelen. In 2018 verwacht het IMF een inflatie van 2.300 procent.  

Meest gelezen