30 doden bij busongeval in Kenia

In het westen van Kenia zijn bij een botsing tussen een bus en een vrachtwagen 30 mensen om het leven gekomen. Er vielen volgens de politie ook 16 gewonden. 

Het ongeval gebeurde niet ver van de stad Nakuru, rond 3 uur 's morgens, plaatselijke tijd. "We hebben 30 doden geteld", zegt Zero Arome, politiechef in Rift Valley. "Alle lichamen zijn geborgen en de gewonden werden naar het ziekenhuis gevoerd."

"Highway to hell"

De bus was vertrokken in Busia, in het westen van Kenia, en botste ter hoogte van Salgaa frontaal tegen een vrachtwagen, afkomstig uit Nakuru. Onder de doden zijn de chauffeurs van de bus en de vrachtwagen en een kind van 3 jaar oud.

De snelweg waar het ongeval gebeurde staat bij de plaatselijke bevolking bekend als "snelweg naar de hel". Deze maand alleen al vielen op de weg 100 doden. Volgens officiële cijfers komen bij verkeersongevallen in Kenia jaarlijks zowat 3.000 mensen om het leven.

Meest gelezen