Video player inladen...

Iraanse president Rouhani: "Iraniërs hebben het recht om te protesteren"

De Iraanse president Hassan Rouhani heeft voor het eerst gereageerd op de demonstraties van de voorbije vier dagen in Iran. Het persbureau Mehr meldt dat hij op zijn kabinet gezegd heeft dat "de Iraniërs het recht hadden om te protesteren en kritiek te uiten op de regering". Hij voegde er wel aan toe dat de acties niet mogen leiden tot geweld of schade aan de openbare infrastructuur.

De Iraanse president Hassan Rouhani heeft voor het eerst gereageerd op de demonstraties in Iran van de voorbije vier dagen.

Het Iraanse persbureau Mehr meldt dat Rouhani op zijn kabinet gezegd heeft dat de Iraniërs het recht hebben om te protesteren tegen de regering, maar de acties mogen niet leiden tot geweld of schade aan de openbare infrastructuur.

Rouhani is ook niet te spreken over de steun van de Amerikaanse president Donald Trump voor de demonstranten. "Mensen die Iraniërs terroristen noemen (Donald Trump, red.), hebben geen zaken met onze binnenlandse aangelegenheden."

Meest gelezen