Al voor de 30e keer met trams en bussen van De Lijn veilig het nieuwe jaar in

Ook dit jaar zet de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn 200 bussen en trams in om feestvierders veilig het nieuwe jaar in te laten gaan. Voor het eerst is er ook een speciaal sms-ticket voor oudejaarsnacht.

"Vierhonderd van onze medewerkers rijden op 150 trajecten en laten daarvoor de cava en de kroketten aan de kant", vertelt Tom Van de Vreken van De Lijn. Het is al de dertigste keer dat De Lijn dit doet. "Een jubileumeditie", zegt Van de Vreken, "en we merken telkens opnieuw dat de mensen dit waarderen."

Onze 400 BOB's brengen de mensen veilig weer naar huis

Tom Van de Vreken, De Lijn

In de hele provincie Oost-Vlaanderen zijn de feestbussen vannacht gratis en dat geldt ook in de stad Brugge en in Vlaams Brabant op de lijnen 245 en 288.

Voor het eerst is het ook mogelijk om een sms-ticket te kopen voor oudejaarsnacht. Daarmee kun je 30 uur lang onbeperkt bus en tram nemen, te beginnen vanaf vanavond 18 uur tot en met morgenavond middernacht.  

Meest gelezen