Tijdloze Toto: "Africa" op 37 in "De tijdloze" na onlinecampagne

Het is gelukt. “Africa” van Toto is op plaats 37 van de "De tijdloze" geëindigd.  Een groep vrienden had opgeroepen om het nummer in de eindejaarslijst van Studio Brussel te stemmen en dat is met glans gelukt. "Africa" is dit jaar zelfs de hoogste nieuwkomer in de lijst.

Het was een groep vrienden uit Gent en Lokeren, met als drijvende kracht dj Nadiem Shah, die alles op alles zetten om “Africa” van Toto in de "De tijdloze" van Studio Brussel te stemmen.  Via een onlinecampagne werd het publiek opgeroepen om voor dat nummer te kiezen. 

“Africa” uit 1982 is het lijflied van de vriendengroep, die nogal te vinden is voor de sound van de jaren 80.  Het nummer is nog altijd een hit op trouwfeesten en fuiven van de jeugdbeweging, en krijgt nu een zoveelste leven in "De tijdloze".  De actie was volgens dj Nadiem Shah geen grap. “Het nummer was zijn tijd ver vooruit.” 

De oproep is niet in dovemansoren gevallen. "Africa" van Toto eindigde op plaats 37 van de "De tijdloze" van Studio Brussel. 

Meest gelezen