Zes doden na crash van watervliegtuig in Australië

In de buurt van Sydney, in Australië, is een watervliegtuig met zes inzittenden gecrasht. De piloot en de vijf passagiers, een gezin uit Groot-Brittannië, zijn overleden. De oorzaak van de crash is nog niet bekend. Het watervliegtuigje was op de terugweg van een oudejaarslunch.

In Australië is een watervliegtuig met zes inzittenden gecrasht in de Hawkesbury River. De piloot en de vijf inzittenden zijn overleden. Het ongeval vond plaats in de buurt van Cowan, 40 kilometer ten noorden van Sydney.

Het gezin van vijf was met vakantie in Australië. Een van de gezinsleden was de 58-jarige Richard Cousins, een bekende Britse bedrijfsleider. Hij was algemeen directeur van de cateringgroep Compass. Het zesde slachtoffer van de crash was de 44-jarige piloot.

Watervliegtuigen zijn populair onder toeristen om vanuit de haven van Sydney naar restaurants langs de rivier te vliegen. De traditie gaat al 80 jaar mee. Ook dit toestel bracht het gezelschap terug van een oudejaarslunch toen het in de namiddag neerstortte.

Watervliegtuigen zijn populair bij toeristen om vanuit de haven van Sydney naar de restaurants langs de Hawkesbury River te vliegen. Het verongelukte toestel bracht een gezelschap van vijf mensen terug van een oudejaarslunch.

Meest gelezen