Video player inladen...

Eerste Brusselse nieuwjaarsvuurwerk aan Atomium, recordopkomst in Antwerpen

Een recordaantal van 97.000 toeschouwers hebben zondagnacht de barre weersomstandigheden getrotseerd voor het nieuwjaarsvuurwerk in Antwerpen. In Brussel daagden dan weer 45.000 toeschouwers op om het eerste nieuwjaarsvuurwerk aan het Atomium bij te wonen.

Normaal vindt het Brusselse nieuwjaarsvuurwerk plaats in het centrum, maar door de werken aan het De Brouckèreplein moest de stad een nieuwe locatie zoeken. Dat werd de Heizelvlakte. "We hadden wat schrik voor het weer", zegt burgemeester Philippe Close (PS). "Maar dit is een vlot bereikbare plaats, die perfect geschikt is om vuurwerk af te steken. We vieren dit jaar ook het 60-jarige jubileum van het Atomium."

Volgens de lokale politie Brussel Hoofdstad-Elsene troepten 45.000 toeschouwers aan de voet van het Atomium, ondanks het slechte weer. Er waren strenge veiligheidsmaatregelen van kracht. Voor zover bekend waren er geen ernstige incidenten.

Slecht weer, toch veel volk

In Antwerpen lokte het nieuwjaarsvuurwerk 97.000 toeschouwers naar de Scheldekaaien. Dat is een record, ondanks de slechte weersomstandigheden, tweette de stad. Net als in Brussel dreigde felle wind een domper te worden op de feestvreugde, maar uiteindelijk kon ook in Antwerpen het vuurwerk doorgaan. Er is geen melding van serieuze incidenten bij de feestelijkheden in de Scheldestad.

Veel vuurwerk afgelast

Ook in andere steden in ons land was er zondagnacht vuurwerk te zien, zoals in Gent, Hasselt en Luik. In onder meer Oostende, Brugge en Mechelen werd het vuurwerk afgelast.

Meest gelezen