Feestbussen en -trams van De Lijn vervoerden 118.000 feestvierders

De speciale feestbussen en -trams van De Lijn hebben afgelopen nacht 118.000 mensen in Vlaanderen naar hun feestbestemming of naar huis gebracht. De Lijn legde 200 extra trams en bussen in, naast het vaste aanbod. De ritten verliepen zonder incidenten.

Een jaar geleden werden 166.000 reizigers gerapporteerd, maar toen werd met alle lijnen rekening gehouden. Deze keer telde De Lijn alleen de passagiers op de 150 feestlijnen die speciaal voor nieuwjaar werden ingelegd. "Daarnaast was er ook een regulier aanbod, waar veel mensen van gebruikmaakten", zegt De Lijn-woordvoerder Tom Van de Vreken.

In Antwerpen werden 68.000 feestvierders geteld, in Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen telkens ongeveer 15.000. In Limburg ging het om 4.600 reizigers.

De Lijn zette voor het 30e jaar op rij extra mensen en middelen in voor de overgang naar het nieuwe jaar: 400 mensen en ruim 200 voertuigen zorgden op 150 trajecten voor het speciale aanbod.

Meest gelezen