Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Israël stelt Palestijns tienermeisje Ahed Tamimi in beschuldiging wegens aanval tegen soldaten

Het 16-jarige meisje met het lange krulhaar is voor veel Palestijnen een icoon geworden voor het verzet tegen Israël. Ze is nu samen met haar nicht en haar moeder opgepakt en die aanhouding wordt nu verlengd.

Ahed Tamimi is enkele dagen geleden samen met haar 20-jarig nicht en haar moeder opgepakt tijdens een nachtelijke razzia in hun huis in het dorp Nebi Saleh op de Westelijke Jordaanoever. Sindsdien zitten de drie vrouwen in de cel.

Vandaag zijn ze voor een militaire rechtbank verschenen en die heeft de twee nichtjes in beschuldiging gesteld wegens geweld tegen Israëlische soldaten. Ze blijven nog zeker tien dagen in de cel in afwachting van een proces.

Aanleiding is een video waarop te zien is hoe de twee meisjes twee Israëlische soldaten slaan en een schop geven. De soldaten slaan niet terug, maar weren de aanval af en vertrekken. Op basis daarvan worden de twee vrouwen nu vervolgd.

Ze mag dan erg jong zijn, Ahed Tamimi is bij de Palestijnen -en ook bij de Israëli's- bekend wegens haar furieuze protesten tegen de Israëlische bezetting. Twee jaar geleden beet ze een soldaat in de hand toen die haar broer wilde oppakken.

 

Meest gelezen