Jambon over onlusten tijdens oudejaarsnacht in Brussel: "Kan echt niet door de beugel"

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is niet te spreken over de baldadigheden tegen politie- en hulpdiensten afgelopen oudejaarsnacht in enkele Brusselse gemeenten.

Onder meer In Molenbeek bekogelden groepjes jongeren de politie- en brandweerwagens. De hulpdiensten waren toegesneld om aangestoken brandjes te blussen. In Haren was er dan weer een poging tot brandstichting aan het politiecommissariaat.

"Wat in Brussel vannacht gebeurd is, kan echt niet door de beugel", reageert minister Jambon op Twitter. Verder wenst hij een "fantastisch 2018" aan de politie- en hulpdiensten die "in vaak moeilijke omstandigheden lijf en leden riskeren".

Bij de onlusten in Brussel raakte niemand gewond.

Meest gelezen