AFP or licensors

Nieuwste "Star Wars" bracht al meer dan een miljard dollar op

Drie weken nadat hij in de zalen kwam, heeft de film "Star Wars: The Last Jedi" al meer dan een miljard dollar aan inkomsten verzameld. Dat heeft Disney bevestigd.

Het 8e deel van de sciencefictionsaga van George Lucas stond op 31 december op naar schatting 1,040 miljard dollar inkomsten. Omgerekend is dat 866 miljoen euro. Daarmee staat de film op een voorlopige 24e plaats in de ranglijst van meest succesvolle films ooit, net voor "Despicable Me 3" (in het Nederlands "Verschrikkelijke ikke 3"), ook uit 2017.

In zijn openingsweekend bracht de nieuwste Star Wars al 220 miljoen dollar op in de Verenigde Staten en Canada. Alleen zijn voorganger "Star Wars: The Force Awakens" deed het in 2015 beter. Deze laatste schopte het met 2,07 miljard dollar aan inkomsten tot de op twee na meest succesvolle film aller tijden.

Verwacht wordt dat "Star Wars: The Last Jedi" nog een heel aantal plaatsen zal opschuiven in de ranglijst. De film moet bijvoorbeeld nog uitkomen in China. De meest succesvolle film aller tijden is "Avatar" (2009). Die bracht wereldwijd 2,79 miljard dollar in het laatje. Op plaats twee staat "Titanic", met 2,19 miljard dollar.

Meest gelezen