Video player inladen...

Politie en brandweer bekogeld met stenen in Molenbeek, ook incidenten in Haren en Anderlecht

In Brussel zijn er een aantal incidenten geweest tijdens de nieuwjaarsnacht. In Haren was er een poging tot brandstichting aan het politiecommissariaat. In Sint-Jans-Molenbeek bekogelden jongeren enkele voertuigen van politie en brandweer met stenen. In Anderlecht werden wagens in brand gestoken.

In totaal pakte de Brusselse politie afgelopen nacht 37 personen op. In 23 gevallen ging het om bestuurlijke aanhoudingen, voornamelijk voor openbare dronkenschap en ordeverstoring.

De brandstichting aan het commissariaat in de Verdunstraat in Haren gebeurde aan de voordeur, maar de agenten konden het vuur snel zelf blussen zodat de schade beperkt bleef. Ter plekke konden ook twee verdachten opgepakt worden.

Het was niet de enige brandstichting afgelopen nacht. Zo werden ook vier voertuigen in brand gestoken, onder meer op de Helihavenlaan, langs de Anderlechtsesteenweg en in de Vandenbrandestraat. In de Modelwijk staken vandalen op een speelpleintje dan weer enkele vuilniszakken in brand en op het Prins Leopoldplein werd straatmeubilair in brand gestoken.

Onrustig in Molenbeek

In Sint-Jans-Molenbeek was het onrustig tussen 23 uur en 2 uur, zegt commissaris Johan Berckmans van de politie Brussel West. Groepjes jongeren staken in de buurt van de Leopold II-laan in Molenbeek en aan het metrostation Zwarte Vijvers autobanden in brand en bekogelden vervolgens de toegesnelde politie en brandweer met stenen. Een drietal voertuigen liep lichte schade op aan de carrosserie. Aan het Weststation werd ook een auto in brand gestoken. Voorlopig zijn nog geen verdachten opgepakt, maar de politie heeft wel verschillende onderzoeken geopend.

Ook in de Brusselse gemeente Anderlecht was het onrustig tussen middernacht en 2 uur. Op een parking in de Victor Olivierlaan, in de Bissestraat en in de Jorezstraat werd in totaal in vier wagens brandgesticht.

Meest gelezen