Responsible Young Drivers hebben kalme feestnacht achter de rug

De Responsible Young Drivers hebben tijdens de nieuwjaarsnacht relatief weinig moeten uitrijden. In Vlaanderen hebben maar een 400-tal feestvierders op hun diensten een beroep gedaan. Dat zijn er minder dan de vorige jaren.

55 vrijwiligers hadden de Responsible Young Drivers tijdens nieuwjaarsnacht in Vlaanderen ter beschikking, en 25 wagens. Daarmee hebben ze 105 bestuurders in hun eigen wagen veilig naar huis kunnen brengen. Met passagiers erbij hebben ze in totaal een 300-tal feestvierders vervoerd.

De Brusselse en Waalse collega's hebben in totaal 260 feestvierders naar huis gebracht. Volgens Johan Chiers, de directeur van de Responsible Young Drivers, waren er dit jaar beduidend minder oproepen dan vorig jaar. Toen vervoerden de Responsible Young Drivers nog 1.500 feestvierders.

"Mensen hebben allicht voorzorgsmaatregelen genomen en op voorhand alternatief vervoer gezocht. Het bewijst alleszins dat de boodschap dat drinken en rijden niet samengaan aanslaat, en dat meer en meer mensen het principe ook toepassen," besluit Chiers.      

Meest gelezen