Foto: Paul Fierens

Schipper redt bejaarde vrouw van verdrinkingsdood op oudejaarsavond

Een koppel op een woonboot langs het kanaal Dessel-Schoten heeft een oudere vrouw uit het water gehaald. De vrouw was vermoedelijk per vergissing het jaagpad langs het kanaal opgereden en zo met haar auto het water in gesukkeld.

Rond half zes zondagavond horen Roland Hubert en Myriam Dewulf die op de woonboot Vaya con Dios wonen in Schoten, een vreemd geluid op het water. Al snel blijkt dat een auto in het kanaal Dessel-Schoten is terechtgekomen.

Terwijl Myriam de hulpdiensten belt, rent Roland naar buiten. Hij slaagt erin een touw rond de buitenspiegel van de auto te gooien.  Zo kan hij het voertuig naar de kant trekken.  Een fietser die op dat moment over het jaagpad rijdt, schiet ook ter hulp.  De man springt in het water en slaat het raampje van de auto in.  Samen kunnen ze de bestuurster van de auto, een oudere vrouw, bevrijden.  Ze wordt met onderkoelingsverschijnselen op het droge gebracht.

Duikers van de brandweerzone Rand gaan het water in om de auto, die intussen naar de bodem is gezonken, te zoeken.  Een takelwagen kan het voertuig later op de avond uit het water halen.

Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. Wellicht is de vrouw per vergissing het jaagpad opgereden en dan met haar auto in het kanaal beland.

Meest gelezen