Video player inladen...

Veel doden en gewonden bij ongelukken rond nieuwjaar in Thailand, de Filipijnen en Indonesië

Thailand beleefde een erg dodelijk weekend op de wegen, in Indonesië was er een scheepsramp en op de Filipijnen vielen bijna 200 gewonden door ongelukken met vuurwerk.

Volgens de Thaise overheid zijn er tussen 28 en 31 december minstens 239 mensen in het land omgekomen bij verkeersongevallen. Op oudejaarsavond alleen al waren dat er 65.

In acht op de tien gevallen zijn er motorrijders betrokken bij de ongelukken. Veel daarvan is te wijten aan dronkenschap of overdreven snelheid. Een jaar geleden vielen er in dezelfde periode van het jaar zelfs 280 doden.

Thailand is berucht voor het hoge aantal verkeersongevallen. Jaarlijks zouden er meer dan 24.000 mensen omkomen op de Thaise wegen.

Bijna 200 Filipino's gewond door vuurwerk

Op de Filipijnen zijn er de voorbije 24 uur dan weer 191 gewonden gevallen door vuurwerk. Een man is gedood in een grote brand nabij de hoofdstad Manila, maar het is niet duidelijk of die het gevolg was van vuurwerk.

Het afsteken van vuurwerk op nieuwjaar is een Chinese traditie om met veel lawaai boze geesten te verdrijven, maar is enthousiast overgenomen door de Filipino's. Daarbij vallen er echter jaarlijks veel gewonden.

De Filipijnse regering had daarom een decreet uitgevaardigd om vuurwerk enkel nog toe te laten onder toezicht van opgeleid personeel en in afgebakende zones, maar daar hebben velen zich niet aan gehouden.

Acht doden bij scheepsramp in Borneo

In Indonesië zijn dan weer minstens acht doden gevallen bij het kapseizen van een boot op een rivier in Kalimantan, het Indonesische deel van het eiland Borneo. Een aantal mensen zou nog vermist zijn.

Indonesië bestaat uit meer dan 17.000 eilanden en het scheepvaartverkeer is er dan ook erg belangrijk. Toch heeft het land een slechte reputatie inzake veiligheid en zijn dergelijke ongelukken er niet ongewoon.

Meest gelezen