We hebben massaal veel nieuwjaarswensen verstuurd via sociale media

Er zijn miljoenen nieuwjaarswensen verstuurd tussen 20 uur gisteravond en 8 uur vanmorgen. Vooral via de sociale media WhatsApp, Instagram en Facebook. De gewone sms'jes gingen opnieuw achteruit.

Het is een trend die al enkele jaren zichtbaar is: het aantal klassieke sms'en dat we in de nacht van oud op nieuw versturen daalt en de gelukwensen die we via de sociale media versturen, stijgen snel. Bij telecomprovider Proximus gaat het om bijna een verdubbeling van de mobiele data tot meer dan 80.000 Gigabyte. Ook bij Orange is een absoluut record gevestigd bij het mobiele dataverkeer: 72.000 Gigabyte.

"Als we dit cijfer omrekenen naar foto's van 1 MB per stuk, dan hebben we vannacht 72 miljoen foto's verstuurd via de sociale media", zegt Annelore Marynissen van Orange.

Als we het omrekenen naar foto's van 1 MB per stuk, dan hebben we vannacht 72 miljoen foto's verstuurd

Dat is veel, heel veel. En het ziet ernaar uit dat we steeds meer mobiele data zullen gebruiken. Steeds meer mensen gebruiken een smartphone en in veel tariefplannen zitten grote hoeveelheden mobiele data. Daarom zijn veel mensen continu online.

Daardoor versturen we almaar minder sms'en. Al waren dat er vannacht toch nog heel wat een kleine 16 miljoen bij Proximus en 11 miljoen bij Orange.

Er zijn ook nog steeds mensen die gewoon telefoneren om iemand een gelukkig Nieuwjaar te wensen. Zo'n 2,5 miljoen bij Orange, dat is ongeveer de helft minder dan vorig jaar.

Meest gelezen