Video player inladen...

Akihito begint laatste volledige jaar als keizer met nieuwjaarswensen

De Japanse keizer Akihito heeft op de eerste dag van het nieuwe jaar zijn traditionele nieuwjaarswensen afgewerkt.

De 84-jarige keizer ontving samen met keizerin Micihiko eerst kroonprins Naruhito en de andere leden van de keizerlijke familie. Daarna volgden de regering, parlementsleden, rechters van het hooggerechtshof en andere prominenten.

Vervolgens bracht de keizer vanop het balkon van het paleis zijn nieuwjaarswensen over aan de bevolking. Duizende mensen trokken richting het paleis in Tokio voor zijn toespraak. "Ik hoop dat dit jaar voor zoveel mogelijk mensen een kalm en spiritueel jaar mag worden", klonk het bij de Japanse keizer.  

2018 wordt een bijzonder jaar voor Akihito. Het is zijn laaste volledige jaar als Keizer. In april 2019 staat hij de troon af aan kroonprins Naruhito.

Meest gelezen