Video player inladen...

Ali uit Merchtem: "Veel mensen in Syrië hebben de video ook bekeken"

In juni zond ons jongerenmagazine "Karrewiet" een reportage uit over Ali, een Syrische jongen van 12 die in ons land verblijft. Hij pendelde toen elke dag 5 uur naar school van Geraardsbergen naar Merchtem en terug. "Karrewiet" ging opnieuw langs bij Ali, die nu in het eerste middelbaar zit.

Ali moest op het einde van vorig schooljaar verhuizen van Merchtem naar Geraardsbergen. Hij wilde zo graag samen met zijn klasgenootjes afstuderen, dat hij elke dag 5 uur onderweg was van en naar zijn school in Merchtem.

De reportage die "Karrewiet" over hem maakte, werd massaal bekeken en geliket op de Facebookpagina van VRT NWS. "Karrewiet" is nu opnieuw langsgegaan bij Ali. Hij vindt die massale aandacht op Facebook "heel tof". "Veel mensen in Syrië hebben de video ook bekeken." 

Ondertussen woont Ali met zijn gezin weer in Merchtem en hoeft hij geen uren meer te pendelen naar school.  "Ik zit nu in de moderne. Mijn examens zijn goed gegaan. Ik had 81%", vertelt Ali trots.

Toekomstdromen heeft Ali ook: "Ik wil later chirurg worden om mensen te helpen". Maar eerst wil hij zijn familie in Syrië, die hij al zeven jaar niet geeft gezien, nog een keer ontmoeten. 

Meest gelezen