Aanslag in Afghanistan in juni, vermoedelijk door het Haqqani-netwerk.
Xinhua/Avalon.red. All rights reserved.

Pakistan ontbiedt ambassadeur VS na tweet Trump

Het Pakistaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Amerikaanse ambassadeur ontboden na een tweet van Donald Trump. Daarin uitte de Amerikaanse president zijn ontevredenheid met de Pakistaanse strijd tegen het terrorisme. 

In zijn tweet schreef Trump dat de Verenigde Staten de laatste 15 jaar meer dan 33 miljard dollar gegeven hebben en in ruil alleen maar "leugens en bedrog" krijgen. Volgens Trump helpt Pakistan terroristen waar de VS in Afghanistan op jaagt.

Volgens de Verenigde Staten wonen er Afghaanse talibanleiders in Pakistan en doet het land te weinig tegen het terroristische Haqqani-netwerk, dat banden heeft met de taliban in Afghanistan. Pakistan reageert dat het land met tienduizenden doden erger lijdt onder het terrorisme dan de Verenigde Staten.

Later vandaag zal in Pakistan een kabinetszitting plaatsvinden over de tweet van Trump, morgen is er een bijeenkomst van de politieke en militaire leiders over de verslechterende banden met de VS.

Volgens de Pakistaanse minister van Buitenlandse Zaken is de tweet van Trump een politieke stunt, waarmee hij de aandacht wil afleiden van de Amerikaanse mislukkingen in Afghanistan. Daar winnen de taliban terrein. India en Afghanistan loven de woorden van Trump, terwijl China het opneemt voor Pakistan.

Meest gelezen