Brand in safaripark in Groot-Brittannië: 13 apen komen om

De brand brak vanmorgen uit in het verblijf van de huzaarapen in Woburn Safari Park, zo'n 80 kilometer ten noorden van Londen. Geen enkele aap overleefde het. 

In de vroege ochtend brak een brand uit in het verblijf van de huzaarapen in Woburn Safari Park. Toen de brandweer aankwam in het park, stond het apenverblijf al in lichterlaaie. Na meer dan twee uur blussen bleek dat de 13 huzaarapen allemaal omgekomen waren. 90 procent van het gebouw is beschadigd. Tijdens de winter worden de apen 's nachts binnen opgesloten.

De andere dieren in het park lijken niet getroffen. Het park blijft open vandaag, alleen het junglegedeelte waar de huzaarapen zaten, blijft nog zeker enkele dagen dicht. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

De brand in Woburn, zo'n 80 kilometer ten noorden van Londen, is de tweede in een Britse dierentuin in twee weken tijd. Op 23 december kwamen een aardvarken en vier stokstaartjes om bij een brand in London Zoo.

Meest gelezen