Video player inladen...

Storm op komst: windstoten tot 120 km/u voorspeld

Het KMI voorspelt voor vannacht rukwinden van 90 tot 120 kilometer per uur. Plaatselijk kunnen er ook felle buien en onweer ontstaan. Binnenlandse Zaken activeert daarom het noodnummer 1722. Heel wat steden en gemeenten nemen alvast voorzorgsmaatregelen.  

West-Vlaanderen: preventieve interventies

De brandweer had vandaag de handen vol met 'preventieve' interventies. In Nieuwpoort werd loshangend puin verwijderd van het appartementsgebouw waar vorige week een bouwkraan op neerviel. De stad Torhout heeft dan weer alle aannemers opgebeld die een bouwkraan op het openbaar domein van de stad hebben met de vraag om die kranen vandaag nog aan een grondige inspectie te onderwerpen.

Ook vanavond zal het weer spelbreker zijn voor wie van vuurwerk houdt. Nieuwpoort bijvoorbeeld gelast het vuurwerk af. De badstad sluit ook parken en bossen, net zoals Roeselaere en Disksmuide.

Antwerpen: parken dicht en waterkeringspoorten gesloten

De stedelijke parken en groendomeinen in de stad Antwerpen worden vanaf vanavond preventief gesloten. Deze maatregel blijft van kracht tot het einde van het zware weer.

Antwerpen zal woensdagnamiddag wellicht ook met stormtij te maken krijgen. De waterkeringspoorten aan de Scheldekaaien zullen daarom uit voorzorg gesloten worden tegen morgenmiddag.

Brusselse parken gesloten

Ook de parken en groene ruimtes van het Brusselse gewest zullen vannacht gesloten zijn voor het publiek. Ze blijven ook morgen de hele dag verboden terrein. Ter Kamerenbos gaat vanaf 22 uur dicht. Op datzelfde moment worden in het Zoniënwoud de Lorrainedreef, de Sint-Hubertusdreef en de Harasdreef in Ukkel en de Duboislaan in Hoeilaart gesloten.

De stad Brussel besliste ook de parken en kerkhoven van de stad tot nader order te sluiten vanwege de rukwinden.

Weerman Frank Deboosere waarschuwt in het filmpje hieronder voor felle wind, veel regen en kans op onweer.

Video player inladen...

Meest gelezen