Archieffoto: hoofd van de nationale politie van de Filipijnen.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Filipijnse politiechef roept agente op zich aan te geven

Het hoofd van de nationale politie van de Filipijnen heeft een agente gevraagd zich over te geven. Dat meldt CNN Philippines. De agente was betrokken bij een incident waarbij de politie op de verkeerde mensen schoot. Daarbij kwamen twee mensen om het leven.

Op 28 december werden 10 politieagenten en 3 bewakers opgeroepen voor een schietpartij in de stad Mandaluyong. Daarbij raakte een vrouw gewond aan haar hoofd. Vrienden van de vrouw wilden haar in een witte bestelwagen naar het ziekenhuis brengen.

Ze werden tegengehouden door de politie, die dacht dat de gewapende daders van de schietpartij wegvluchtten. De agenten schoten op de bestelwagen. Daarbij kwam een van de inzittenden om het leven. De gewonde vrouw stierf enkele uren later in het ziekenhuis. Er zijn ook twee gewonden gevallen.

Het hoofd van de politie verdedigt zijn agenten. Hij zegt dat de bewakers eerst op de bestelwagen schoten, waardoor de politie hun voorbeeld volgde. Dat wil echter niet zeggen dat de agenten onschuldig zijn, zegt hij. De agenten en bewakers zijn aangehouden.

Een agente is volgens CNN Philippines ondergedoken uit schrik om aangehouden te worden. Het hoofd van de nationale politie heeft haar nu opgeroepen om zich over te geven. Anders zal ze opgespoord worden door de autoriteiten.

Meest gelezen