Video player inladen...

Intern onderzoek tegen Brusselse politieagent voor reeks gewelddadige Facebookberichten

Er is een intern onderzoek gestart tegen een Brusselse politieagent voor een reeks gewelddadige berichten op Facebook. Die zijn vooral gericht tégen moslims. Dat schrijft Knack en wordt bevestigd aan VRT NWS.

Er loopt een onderzoek tegen een Brusselse hoofdinspecteur van de politiezone Brussel West. De man is verantwoordelijk voor de veiligheid en controle van het openbaar vervoer in Molenbeek, Jette, Ganshoren en Koekelberg. Hij zou verschillende berichten op Facebook geplaatst hebben die gewelddadig waren en gericht waren tégen de islam. Zo plaatste hij bijvoorbeeld een foto die gebaseerd was op een reclame van Décathlon en waarop kogelhulzen staan. Daaronder stond de boodschap "spéciale immigration". Een andere afbeelding met als bijschrift: "zaken die de islam ons bijgebracht heeft", toont zaken als pedofilie, onhoofdingen en slavernij.

"We hebben inderdaad verschillende klachten gekregen over de posts en hebben een onderzoek geopend", zegt commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de politie Brussel West. "Dat onderzoek is in handen van de Dienst Intern Toezicht en we wachten de resultaten af om te beslissen of en welke sancties er genomen worden." De man is voorlopig niet geschorst.

Jef Van Damme, fractieleider voor SP.A in het Brussels Parlement vindt het onaanvaardbaar dat de man nog niet geschorst is. "Dit gaat niet om een onschuldige post. Dit getuigt van een constante, agressieve houding. Dat is onaanvaardbaar voor iemand in die functie. Hij zou in alle omstandigheden neutraal en onberispelijk moeten zijn."

Meest gelezen